Metsän omistaminen


Tarjouspyynnöt

info@koumet.fi

Metsän omistaminen

Metsäomaisuudenhoidossa suunnitelmallisuus on tärkeää. Ajallaan tehdyt hoitotyöt ja hyvin suunnitellut hakkuut antavat metsällesi parhaan tuoton pitkällä aikavälillä. Autamme sinua, tarvitset sitten täyden palvelun hoitosopimusta, pitkäaikaista kumppania tai nopean aikavälin suunnitelmaa metsäsi hoitoon.

Ammattilaiselta apua metsänhoitoon

Tilakohtainen metsäkäynti ammattilaisen kanssa on hyödyllinen, kun suunnitellaan tulevia metsänhoitotoimenpiteitä ja tarvitaan tietoa mm. puustosta, kasvupaikoista ja luontokohteista. Tilakäynnillä saat vastauksia mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin metsäsi monista mahdollisuuksista. Tilakäynnille osallistuminen ei ole metsänomistajalle välttämätöntä, sillä Koumetin metsäammattilainen voi tehdä myös itsenäisesti hoitosuunnitelman metsänomistajan toiveita kuunnellen.

Iso joukko tyytyväisiä asiakkaita

Meillä on tyytyväisiä asiakkaita yksittäisistä metsänomistajista kuntiin ja kaupunkeihin. Suurimmilla asiakkaillamme on satojen hehtaarien, pienimmillä muutaman hehtaarin metsätiloja. Tilan koosta riippumatta kaikille asiakkaille tarjoamme parasta palvelua.

Asiantuntijamme neuvovat sinua kaikkien mieltä askarruttavien kysymysten kanssa.

Image

Mitä teen perintömetsälläni?

Image

Pyydä asiantuntijamme käymään metsässäsi, tehdään suunnitelmat hoito- ja hakkuutöille. Metsä kannattaa hoitaa kuntoon jotta se tuottaa enemmän.

Image

Paljonko on metsäni arvo?

Image

Metsän arvo tarvii saada selville tilanteessa, kun olet perimässä tai myymässä sitä. Näissä tilanteissa metsälle tehdään tila-arvio jossa metsän arvo määritellään. 

Image

Koska puita kannattaa kaataa?

Image

Puusto kaipaa harvennusta kasvun eri vaiheissa. 
Harventamalla lisäät metsäsi kasvua ja järeytymistä. Vanhana puusto alkaa lahota ja ränsistyä ja kasvu hidastuu. Silloin on syytä harkita uudistushakkuuta ja uusien taimien istuttamista.

Image

En halua että metsään tulee suuret koneet, voinko saada metsurin kaatamaan puut?

Image

Kyllä metsuri on vielä mahdollista saada myös omaan metsään. Mutta on muistettava että metsurin 
kaatamat puut täytyy myös ajaa tienvarteen, jolloin työhön tarvitaan ajokonetta. Nykyaikana hakkuut tapahtuvat koneellisesti koska se on taloudellisesti edullisempaa.

Image

Miten metsässä tehtävät työt vaikuttavat ilmastonmuutokseen?

Image

Hoidettu metsä on hyvä hiilinielu, sillä kasvava puusto sitoo hyvin hiiltä. Hiilen sitominen jatkuu myös uudistushakkuun jälkeen, kun istutetaan alueelle uudet puuntaimet.

Meiltä saat apua metsäomaisuutesi hoitoon.

Metsä