Yritys


Image

Vastuullista metsänhoitoa

Metsäpalveluyritys suurella sydämellä. Hyvin hoidetun metsän tavoin myös Koumet on kasvanut pienestä puunkorjuu-urakoitsijasta elinvoimaiseksi metsäpalveluyritykseksi.

Tutustu yritykseemme ja henkilöstöömme


Yhteystiedot

Katso yhteystiedot

Tarjouspyynnöt

info@koumet.fi

Koumetin historia

2020 vietimme Koumetin 10 -vuotisjuhlia

Petri ja Esko Liljander perustivat Koumetin aluksi Stora Enson puunkorjuun tarpeisiin. Pikkuhiljaa palvelutarjontaan tulivat mukaan myös metsäpalvelut metsuritöistä maanmuokkauksiin.

Koumetin kaikenkattavan paikallisen aliyrittäjäverkoston myötä aloimme tarjota palveluita lisäksi infrahakkuissa, radanvarsilla ja sähkölinjoilla.

Koumet työllistää ja palvelee

10 vuotisen yritysuran kohdalla voimme huomata kasvattaneemme elinvoimaisen metsäpalveluyrityksen kaikkiin metsäalan tarpeisiin. Koumet työllistää omien metsäammattilaisten lisäksi kymmeniä alihankkijoita työntekijöineen. Suurien metsäalan toimijoiden sekä energiapuunkorjuun tarpeisiin Koumet tarjoaa edelleen ykkösluokkaiset puunkorjuupalvelut.
Metsäpalveluyritys

Työmaatoimisto Karjasaaressa 2014. Kuvassa Anton Vinnikka vielä varsin siloposkisena.

Image

10- vuotiaan Koumetin omistajat, Petri Liljander ja Esko Liljander sylissään moottorisahataiteilija Aapo Laihon veistämät metsot.

Metsäpalveluyritys

Luonnonhoitotöistä kulotus on varsinkin Henri Vauhkoselle mieleinen työlaji. (kuva Merja Ollikainen)

Urakoitsijan puheenvuoro

Koneurakointi Isto Paasonen Ky on perheyritys, joka on perustettu vuosituhannen vaihteessa Mäntyharjulla. Koumetin sopimusyrittäjinä olemme toimineet vuodesta 2012 lähtien.

Sattuman kautta yhteisiin hommiin

Koumetin yhteistyökumppaneiksi päädyimme sattuman kautta. Meillä oli ajokone Kymenlaakson MHY.llä risunajossa 2011 ja Petri Liljander siirteli lavetilla meidän konetta syksyn aikana muutamia kertoja. Isto ja Petri ovat varsin puheliaita kavereita, niin syksyllä aloitetut jutut jatkuivat talvella ja niin meidän yritys päätyi Koumetin hommiin vuonna 2012.

Vauhdikasta ja toimivaa yhteistyötä

Yhteistyön vuodet ovat olleet varsin vauhdikkaita ja tapahtumarikkaita. Koumetilla on aina ollut hyvä tekemisen meininki, joustavuus päätöksenteossa ja arvot, jotka sopivat meidän yrityksen toimintaympäristöön erittäin hyvin.

Paljon on ehditty ottamaan purua pois puun ja kannon välistä tänä aikana. Koneita on vaihdettu vuosien varrella varsin maltillisesti. Nykyinen kalusto on vihreää, eli harvesterina on John Deere 1270 E kourana 480C ja ajokoneena John Deere 1110D risunajovarustuksella, lisäväriä antaa metsämaan muokkauksilla metsäalustainen kaivinkone Doosan 160LC.

Image

Pitkäaikainen sopimusurakoitsija Isto Paasonen talvisen kuusikon harvennuksella Jaalassa 2018

Laadusta tinkimättä

Toiminta-alueena on ollut Kouvolan Jaalan alue. Nykyinen konekalusto soveltuu paremmin päätehakkuisiin kuin ensiharvennuksiin, mutta kaikkea tehdään, mitä Koumetin työnjohtajat meille tarjoilee. Erikoisosaamisen alueeksi on muodostunut Väyläviraston radanvarsihakkuut, joita on tehty nyt viimeisen kolmen vuoden aikana. Meille on tärkeää hyvä työnjälki ja tyytyväiset metsänomistajat.

Toimintaa metsänomistajien parhaaksi

Koneurakoinnin riveissä häärii yrittäjät: Isto, Johannes ja Toimisto-Täti Tiina, lisäksi koneita kuljettaa Koumetin työmailla Niclas Götsten ja Teemu Hälikkä. Metsät ovat metsänomistajille sydämenasia. Haluamme jatkossakin kehittää toimintatapojamme metsänomistajien parhaaksi yhteistyössä Koumet Oy.n kanssa.

Koneurakointi Isto Paasonen Ky

Koumet metsätyökone

Kuva Teollisuustien toimiston avajaisista vuodelta 2011. Kuvassa Metsä- ja Konetyöt E ja P Liljander Ky:n siirtoauto Sisu kyydissään Ponsse Ergo.

Metsäpalveluyritys

Erikoishakkuuta Heinolassa kesällä 2019.

Image

Metsäomaisuudenhoitopalvelut tulivat Koumetin palveluntarjontaan, kun Jussi Laakso aloitti yhtiön palveluksessa 2017.

Metsäpalveluyritys Koumet

Koumetin henkilökunta 2021. Topi, Vili, Jussi, Anton , Maria, Aake, Henri, edessä Petri ja Esko